Burgrock 2019 – jubileum – Brugge

Op de Vlaamse Feestdag vierde Burgrock hun 15 jarig bestaan, een jubileum editie. In de namiddag was het dan ook een aparte editie van de rock battle.

De jury had het niet onder stoelen of banken wie de winnaar van de vier groepen zou worden. Want Massa Nobu,

Elli Mac ( ex Camillefois ),

Jarvin ( ex Elektrik Blue )

en Oriens

hadden allen reeds in het verleden bewezen een terechte winnaar te zijn van dit concours.

Even voor het optreden van Les Truttes tn_IMG_1326 werd de winnaar voorgesteld.

Niemand minder dan Camille Vanlerberghe had het opnieuw gepresteerd tussen al het rock geweld met haar tedere songs. Solo met haar intense stem en piano. Ze bracht ook een sublieme cover van de betreurde Jasmine, op haar manier. “ Porselein “. Massa, Jarvin en Oriens, allen ook enorm gegroeid intussen moesten zich neerleggen voor deze singer songwriter. tn_IMG_0859

“ Je wit me te vien “, de Brugse rapper Bram Lagast opende met d’Expediteurs het voorprogramma van de avond. tn_IMG_1106 Voor hem was het ook een egotripje zei hij. Want hij was tevens presentator van de avond. Westvlaamse hiphop rap, die naast Flip Kowlier mag staan.

Ondertussen was de Burg volgelopen, geen idee hoeveel maar dit was een recoropkomst. In de namiddag zag het er niet erg goed uit, enkele tientallen aanwezigen steunden de battle. Gedanst werd er wel, en apart op de synthtonen van Massa.tn_IMG_0816 ‘ The Peoples Party ‘ part two. Niemand anders dan Les Truttes slagen erin om zoveel volk op de been te brengen in korte tijd.

Voor vele aanwezigen was het de eerste maal dat ze een optreden van deze sublieme band bijwoonden. Vroeger huiswaarts gaan zat er niet in. Les Truttes

hielden er meer dan een uur de sfeer in en lieten de Burg meedansen, meezingen, … zelfs een beetje van een soort gymnastiek werd aangemoedigd. tn_IMG_1518

Een schitterende show,tn_IMG_1599 die weer op vele plaatsen in België en Nederland een enorme ambiance zal teweegbrengen. tn_IMG_1432 Een uitgelopen grap die in 1996 ontstond.

Vrienden door en door wat te merken is aan hun aparte begroeting aan hun publiek en de begroetingen onder elkaar.

Afgesloten werd met niemand minder dan Dirk Stoops, oftewel Dj Stoops die al menige grote podia de sfeer van de dag tot de late uurtjes voortzet met zijn aparte mix. Vanavond had hij zelfs grote gekleurde ballonnen mee.

De nog talrijke aanwezigen amuseerden er zich dan ook mee. Vandaag was het voor hem ook een aparte ode aan Luc De Vos.

Deze jubileum editie van Burgrock staat reeds geschreven in hun hopelijk nog jaren lange voortzetting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s