Taptoe Brugge – Fedekam, 32ste Editie –

Zaterdag 6 juli 2019 vond op de Burg de 32 ste editie van de jaarlijkse Taptoe van Fedekam plaats.

Een uitverkochte tribune dit jaar en ook de plaatsen opzij volzet, er werden zelfs nog extra plaatsen gecreëerd om de grote belangstelling plaats te bieden. Opnieuw kon het publiek genieten van hoogstaande show and marching bands, die allen reeds een wereldwijde bekendheid genoten.

Het voorprogramma viel dit jaar te eer aan ‘ KF Hoger Op Aartrijke ‘. Een korps dat net als Fedekam ontstond in 1959, twee jarigen dus. Een gezellige amusementsmix zorgde voor de nodige ambiance, en hun majorettekorps streelde ook nog eens het oog, vooraleer de kleppers van formaat de Burg opstapten.

Joyce Desmet en Piet De Langhe nodigden ons uit voor enkele uurtjes entertainment van wereldklasse. Een bedanking richting zijn ma die iedereen steeds een goeie plaats aanbiedt. En de sponsors en ook Crowne Plaza voor hun jaarlijkse gastvrijheid. “ And let the show go on “.

De Fedekam vlag werd met trots binnengebracht om gans de avond te wapperen over het plein en op haar manier te genieten van een nieuw Taptoejaar.

K.H Het Gildemuziek uit Roeselare mocht de avond openen, enkele druppels vielen uit de lucht, niks ergs.

Maar plots veranderde het toch in een redelijke bui. Velen verlieten hun plaats om ergens te schuilen. Jammer want Het Gildemuziek was wel degelijk de moeite om te aanschouwen. Nog steeds was de bui niet over, geen erg voor de geharde Highlanders. De ‘ Reading Scottish Pipe Band ‘ trotseerden deze minieme bui en verjoegen ze met hun doedelzakken.

Want éénmaal ‘ Drumspirit ‘ op het burgplein waren we verlost van enige druppel regen.

Deze jongeren hebben enorm veel applaus teweeggebracht met hun explosieve show. Over gans Europa hebben ze al de show gestolen met hun energieke drums, en ook vanavond daverde de tribune.

Ze komen niet veel buiten, maar deze avond was de Federale Bereden Politie aanwezig met hun trompetterkorps. De Burg mocht de sfeer opsnuiven van dit aparte geluid, een korps dat reeds tachtig jaar bestaat. Jammer, geen gala uniforms en berenmutsen. Maar ze brachten een heerlijke sound en het applaus was dan ook navenant.

Afsluiter van de avond, ‘ Drum & Showfanfare Advendo ‘, pas uit Parijs en morgen present zijn in Kerkrade. Even de ogen de lucht in, geen regen, oké, de uniforms blijven droog. We gaan ervoor met “ Doing Good “, hun nieuwe show.

Traditiegetrouw werd de avond af gesloten met allen die opnieuw de Burg opstapten en opreden. Hymnes,… en ode aan Marc, van de beiaardier, Auld Lang Syne ‘ dat door veel volk sfeervol meegeneuriëd werd op de tribune.

De tamboermeesters / dirigenten werden elk nog met een aandenken bedankt vooraleer ze één voor één afscheid namen van het publiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s