Mug-benefit Red Zebra – MAZ Brugge –

7ac984bd-09d6-4400-8d17-8e4a59b32421De Mug- heli met standplaats AZ-St Jan rukt jaarlijks meer dan 600 keer uit en redt gemiddeld 40 levens tijdens deze interventies. Er hangt ook echter een prijskaartje van 600.000 euro aan vast om de heli een jaar de lucht in te houden. Maar mede door sponsors en giften, en niet te vergeten uw steun, benefits die georganiseerd worden zorgen ervoor dat ze ieder jaar opnieuw kan uitvliegen en levens redden in Vlaanderen, tot zelfs in Zeeuws Vlaanderen.imagesBQBLWK39 Dit al sinds 1986, CHYwWhGUAAAIWIn sindsdien reeds meer dan 15.000 interventies waarbij meer dan 5000 zwaargewonden vliegensvlug de noodzakelijke hulp kregen. Een kleine tien jaar geleden waren deze Brugse hulpverleners bijna de enige in Europa met zo’n interventiedienst. In 2016 volgden velen de serie ‘ Helden van hier ‘, vier weken lang volgde een cameraploeg de Mug interventieploeg. En sindsdien worden over het ganse Vlaamse land nog meer acties ondernomen om deze mensen en hun heli in de lucht te houden.

Zo ook zaterdag 2 maart 2019. Een benefit in de MAZ, t.v.v.  MUG Heli Amicon vzw., Bruges Heritage, … en ook Red Zebra mag je een soort heritage noemen. In het voorprogramma stond Reba Malin, tn_IMG_3094 copy een Brugse singer songwriter met Canadese roots. Een jazzy soul stem, integer, intiem met heerlijk gitaarspel. Sober begeleid met drumklanken oogste ze veel applaus van het talrijke publiek. Meer volk dan tijdens haar optreden op het binnen koertje van het Lara Taveirne plein, en een publiek die kwam voor het extra lange optreden van Red Zebra. Akoestisch, bijna een kamerconcert, maar het werd zeer geappreciëerd, door het publiek. Ze werd aangekondigd door de ‘ Mugge van Brugge ‘, toepasselijk kon men geen betere presentator kiezen. tn_IMG_3090 Met een heli stem had Kevin Rombaux het publiek dat nog aan de bar hing de zaal ingeroepen voor de start van deze benefit.

‘ Here and Now ‘, ‘ Fool ‘, ‘ Peaches ‘, … en eindigend met ‘ Rather go Blind ‘ bewees ze tn_IMG_3163 copyhoe sterk ze was in haar genre. tn_IMG_3169 copy

Een kleine pauze, een donderende aankondiging van de Mugge, tn_IMG_3190 copy geen helikopter aanwezig, maar zijn stem bulderde in de zaal. Het laatste woord liet hij aan de huidige schepen van cultuur Nico Blontrock. tn_IMG_3202 copy “ Ach, das dienen van op de Markt in Brugge, … en het AZ doet de punk herleven vanuit het graf “, enkele uitlatingen van het publiek.  De vroegere journalist en radio 2 presentator, samen met Nico(las) Müller – verantwoordelijke van de Mug dienst en arts in het Az- kondigden ze Brugse punk trots aan. De living van het MAZ werd ingenomen door meer dan 500 fans. Voor aanvang waren er al 400 kaarten de deur uit.  Donker podium, ‘ The Legend of Xanadu ‘ het publiek opzwepend klonk door de zaal voor de 5 hun opwachting deden. Peter,tn_IMG_3308 copy Fritz,tn_IMG_3312 copy Sam,tn_IMG_3295 copy Kurttn_IMG_3357-bis copy en Chris ‘ Hazy ‘,tn_IMG_3299 copy de huidige bezetting sinds 2017 speelde de pannen van het dak. tn_IMG_3399 copy Meer dan anderhalf uur gaven ze het publiek een denderende set en toen de eerste noten van ‘ I Can’t Live in a Living Room ‘ de zaal invlogen, vloog ook de rest van de tooghangers en rokers, die een kleine pauze namen, de zaal in. Er werd meegezongen, geroepen en gedanst op de ouderwetse manier van de punk traditie.

‘ Spit on the City ‘, ‘John Wayne ‘, ‘ The Art of Conversation ‘, ‘ God is not a Dj ‘, … klonken nog steeds als vanouds. Bonkende drum, stuwende gitaren, ruwe backings en een présence die nog steeds niet stuk te krijgen is. En de onvermijdelijke bananen, die de laatste jaren wel niet meer het publiek ingespuugd worden,tn_IMG_3606 copy ‘ Man Comes From Ape ‘. Eindigen deden ze met drie bissen, … o.a. ‘ Pony Girl Punishment ‘ Hazy’s favoriet.tn_IMG_3651 copy 2

De Mug benefit was een overdonderend succes

en zal nog te horen zijn, want het betrof een live recording. Steun voor de reddingswerkers is altijd welkom op de site van de Mug- Heli Brugge. Je redt er vele levens mee.

Nog enkele sfeerbeelden. Floortje Vanden Bussche. tn_IMG_3162 copy

Nico en Nicolas,

Top of the Bill, en nog eens in Brugge in een grote zaal. Red Zebra, 41 jaar geleden begon deze zestienjarige met enkele kompanen. tn_IMG_3335 copy

I Can’t Live in a Living Room, 39 jaar is hun grootste hit,  dat al talrijke keren gecoverd werd. Een b- kantje dat over gans de wereld gekend is, zelfs fragmentarisch in films en publiciteit.

Ander halfuur, een extra lange set en het publiek werd nog eens verwend met drie bisnummers die vol energie de zaal invlogen door enkele dokters ( een klein verkleedpartijtje op het podium ). ‘ Graveyard ‘, ‘ One Skin ‘ en ‘ Pony ‘.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s