RRFFF – dag 4 – Brugge

RRFFF dag 4

Zondagmiddag 28 oktober 2018, kon je genieten van de kortfilms die meedongen naar de ‘ Méliès d’Argent ‘. Zeven stuks variërend van lengte en onderwerp, die allen kans maakten om later met andere Europese winnaars uit te komen voor de gouden trofee. Drie Franse inzendingen, één Britse en één Spaanse naast twee Belgische vertegenwoordigers. Van zombies, wezens, entiteiten, horror tot fantasy en bovennatuurlijke onderwerpen. Zelfs de app doet zijn intrede. De jury bestaande uit een onderzoeker, een illustratrice en een professor. tn_IMG_6907 Net een drietal die een huis binnengaan op zoek naar geesten. Tim Maerschand, Britt Raes en Lennart Soberon hebben naast hun werk ook een grote filmbagage en waren unaniem over de winnaar, allen favoriet van “ Muil “.tn_IMG_6957 De nodige dosis horror gekoppeld aan een uitstekend verhaal die iets te vertellen had. Een one line app into the dark web. Voor “ Summer of ’84 “ werd geprojecteerd kreeg Jasper Vrancken tn_IMG_6920 de felbegeerde trofee uit handen van de jury. Een Belgische overwinning in een productie van o.a. Steve De Roover, muziek Kreng ( Pepijn Caudron ) en met Matthieu Sys in de hoofdrol. Hij richtte zich nog even tot het publiek voor een kort woordje en verdween zwaaiend van het podium. Applaus en “ Summer of ’84 “ kon na een kleine introductie starten. tn_IMG_6927

Beneden in de foyer was de Podcast, ‘ Dogs of Gore ‘ van Bunny en Def volop aan de gang. Ze waren even voor de uitreiking van voorheen vermelde trofee begonnen met de overhandiging van een goodie bag aan Steve de Roovere. Een dvd, een boek, een lp en een envelop met de Spaanse ondertitels tn_IMG_6874 van een film ‘ Mañana ‘. Hilariteit, een ludieke intro voor hun horror babbel. tn_IMG_6870 Steve bleef nog even bij hen toen ze het over ‘ Halloween ‘ hadden. “ De laaste, … wie heeft hem gezien ? “. “ Oei, oei “. Weinig respons in de foyer. “ We zullen dan maar niet teveel spoilers loslaten “. Over Michaël Myers, Jaimie Lee Curtis, … “ Ik vind de eerste nog steeds de beste, … “ De discussies, … konden beginnen.

Intussen verliet Steve de Podcast, tijd voor de film in zaal 1 en de prijsuitreiking.

“ Summer of ’84 “ loste de verwachtingen in, rustig voortkabbelend, sfeervol en mysterieus. Tot het laatste uur, om dan te ontsporen en te eindigen met een excellente twist.

Gasten waren vandaag niet echt aangekondigd, maar toch kon je in het publiek enkele personen uit de filmwereld, tussenin of pratend met toeschouwers ontdekken.

In de namiddag was er ook nog een stripbeurs tn_IMG_7003-001 met enkele aanwezige tekenaars die signeerden of je album met een pracht tekening versierden. Uitgeverij Bonte en Razor Reel sloegen hiervoor de handen in elkaar. Allen druk bezig op dat wit vel papier. tn_IMG_6499 Enkele van hen zitten bij Uitgeverij Bonte.Bruno Gilson ( o.a. samenwerking met Walthéry’s Natascha ), Manuel Tenret ( Les Petites Plumes, samenwerking met V. Leonardo – Morris’ Lucky Luke ), Wouter Van Ghysegem ( Drew & Isao ), Yncke ( Per’ Bat ), Kristof Berte ( Lise op monstereiland, De Kleine Flandrien,…), Derek Wasteland ( Stray – Bots, Hotel Kosmos, The flying Nun,…), Yan Gevuld ( Razor ), en de ontwerper van de affiche Tom Bouden ( De Lustige Kapoentjes, Max & Steve, The importance of being Earnest ). tn_IMG_7005-001

Verdere foto’s volgen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s