RRFFF dag 2 – Brugge –

RRFFF – dag 2

 

Vrijdag 26 oktober 2018 stond om 20.00 de bloederige thriller ‘ Mandy ‘  tn_IMG_6316met in de hoofdrol Nicolas Cage op het programma. Een moderne Death Wish ?, geen architect, maar een houthakker. Onrecht aangedaan aan zijn vrouw, niet verkracht maar gekidnapt. ’s Avonds als vigilante de straat op, hier op zoek naar wraak de bossen in, de daders moeten gestraft worden. Voeg er een snuifje Mad Max aan toe en kleur de film in roodtinten die een apocalytische sfeer scheppen.

Panos Cosmatos levert hier pracht staaltje cinematografie af. Dit samen met een sublieme muziekscore van Jôhann Jôhansson ( stierf jammerlijk genoeg op jonge leeftijd, 48 jaar, hij mocht als eerste Ijslander een Golden Globe Award ontvangen voor ‘ The Theory of Everything ‘ dit naast de vele nominaties en ook voor zijn bijdrage van ‘ Sicario ‘ talrijke keren genomineert ). Deze film met draaidagen in België misschien op weg om een cultfilm te worden, mede door de aparte nooit geziene acteerprestatie van Cage. Kreng aka Pepijn Caudron was één van de producer en zorgde ook nog eens voor een ‘ Additional Score ‘ , jammer, wegens ziekte kon hij vanavond niet aanwezig zijn, maar dit werd opgevangen door Steven Tuffin,tn_IMG_6264 de hoofdredacteur van Vertigo en tevens filmjournalist. tn_IMG_6291 Ooit had hij Panos nog geïnterviewd. Stan gaf de presentatie dus maar al de graag over aan deze charmante Antwerpenaar. Hij was jaloers op dit festival, houdt er veel van en vindt het spijtig dat ze dit niet in Antwerpen hebben. Gezapig en met veel appreciatie een klein interviewtje voor de film startte, dit was echt een festivalopener.

Nog een shot voor sponsor Kingpin

die iedere toeschouwer een stoffen zak schonk en de projectie kon beginnen. En drank is dit jaar Verboden in de aulazaal, en toch heb je nog steeds enkele smokkelaars, betrapt of niet.

Een gedachte over “RRFFF dag 2 – Brugge –

  1. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this superb blog!
    I suppose for now i’ll settle for book-marking
    and adding your RSS feed to my Google account.
    I look forward to fresh updates and will share this website with my Facebook group.
    Talk soon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s