Razor Reel – Flanders Filmfestival – Brugge

RRFFF dag 1 – 2018  tn_IMG_6169

Donderdag 24 oktober 2018, de openingsfilm van deze al 12de editie van het Razor Reels ‘ Flanders Film Festival ‘, een remake of niet van Dario Argento’s cultfilm uit 1977. In 2008 was er al eens sprake van, maar pas in 2014-2015 werd een nieuwe versie aangekondigd, een eigen interpretatie en niet echt een remake. Dit was wat Luca Huadagnino toen zei, een remake was onmogelijk. Luca is er zeker in geslaagd met zijn versie van “ Susperia ‘.

Anders en toch  met veel vergelijkingspunten. Opgebouwd in zes acts en een epiloog, moderner, een uur langer. Maar ook met die muziekscore die door been en merg snijd. Een gastrol voor de originele Susie en een sublieme dubbelrol van Tilda Swinton in deze versie. Ballet en heksen, een psychologishe horror-thriller die je moet zien, enkel en alleen al voor de schitterende acteerprestaties. Hopelijk kijk je hem uit want met momenten toch niet echt voor gevoelige zielen.

De opener

kon toch rekenen op een 150 tal bezoekers in de aula van het Sint-Lodewijkscollege, thuisbasis van het festival sinds 2017. Na een prima uiteenzetting van Stan ( voor de eerste maal ), die sponsors, stad Brugge en het trouwe publiek bedankte. Iets, maar zeer miniem, losliet over de film.

Geniet ervan en achteraf zouden er wel weer vele discussies, appreciaties en verdeelde meningen tijdens de receptie gevoerd worden. Het festival had ook een crowdfunding georganiseerd voor aankoop van technisch materieel. “ Achter mij zie je jullie prestatie van deze crowdfunding, een groot professioneel gloednieuw groot scherm om de films nog beter aan jullie te kunnen vertonen “. De verwachtingen van deze inzameling was indrukwekkend, 3.500 euro was de eindbalans, meer dan genoeg om dit te verwezenlijken.

Het traditionele applaus tijdens de aftiteling na 152’ minuten, de lichten gingen aan en de receptie kon beneden starten. Tot laat na middernacht werden de lekkere verzorgde hapjes, Omer , Cava en fruitsap gesmaakt tijdens de gesprekken.

Voor sommigen was het ook weer een terugzien met oude bekenden die dit festival jaar na jaar in hun agenda noteren. Klein maar gezellig en voor elk wat wils, dit is wat de organisators jaar na jaar proberen met alle moeite en kosten in elkaar te boksen. En ieder jaar in slagen.

Tot dinsdag 31 oktober is het nog genieten van een heel scala horror, fantasy, slasher, komedie-thriller, kortfilms en documentaires. En ook voor de tweede maal zijn er podcasts voor de liefhebbers. ( www.rrfff.be ).

Dit jaar niet echt veel gasten, zij die komen is meestal op eigen initiatief. Er moet ergens bespaard worden om het nog leefbaar te houden. Steun dit festival, pik een film mee en misschien krijg je zin in meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s