Waregem Koerse 2018

Waregems mooiste dag, 27 augustus 2018, traditiegetrouw de zon van de partij. Net alsof het op bestelling is, onweer de dagen ervoor en ook vandaag regen. Maar niet op dinsdag voor de 40.000 toeschouwers die weer een unieke dag beleefden. Op Waregem Koerse is het ook traditie om mee te dingen naar de mooiste hoed. Allerhande ontwerpen zie je rondlopen, maar een uitnodiging in je hand gestopt te krijgen voor deelname in de tent van Willy Naessens is het doel. Een hoed met houtkrullen won een halsketting ter waarde van 10.000 euro ontworpen door juwelierskoppel Bourgois.

Maar de grote vraag was, kon Patrice Quinton een achtste opeenvolgende overwinning op zijn naam schrijven tijdens deze 171 ste ING Grand Steeple. Met zeven paarden van stal Ecurie des Dunes ingeschreven kwamen er vier aan de start. Thomas Beaurain met Taupin Rochelais schreef in 2017 historie, drie opeenvolgende overwinningen na elkaar. Maar dit jaar vele kilo’s meer meedragend dan de rest van het deelnemersveld was het een beetje een onmogelijke opgave.

Thomas nam een goeie start tn_DSC_0355_000355 en liet zien dat Taupin nog steeds een top paard is. A. Renard met Défit d’Estruval, torenhoog favoriet bij de bookmakers nam even later de leiding en sprong als eerste over de Gaverbeek.

Outsider M. Delange met Mat Maker kwam ongelukkig ten val,tn_IMG_2641 paard en ruiter spectaculair over kop, maar beide kwamen er ongedeerd vanaf.

Het werd een verbeten strijd tussen Taupin en Défit. De laatste rechte lijn haalde Thomas alles uit zijn uitstekend lopend paard en wontn_IMG_2704 met bijna één lengte voorsprong, wat hij ook probeerde A. Renard moest zich gewonnen geven.

Een huzarenstukje, Waregem Koerse 2018, weer een stukje geschiedenis werd bijgeschreven in de boeken. Het gejuich was enorm, en felicitaties alom voor deze schitterende prestatie.

Thomas genoot, Quinton glunderde. Op het podium nog meer felicitaties, prijzen in ontvangst nemend en uit volle borst zong Beaurain het Franse volkslied mee. Twee paarden van stal Ecurie des Dunes haalden de finish niet na valpartijen ( Vol Noir de Kerser en Brise de Kerser, 3de in 2017 ).

En ook die andere traditie, de winnaar die de Gaverbeek in springt, kon weer rekenen op massale belangstelling van lenzen, papier en microfoons.

Thomas en de Gaverbeek, ze kennen elkaar al stilletjes aan, kopje onder en terug uitgespuwd worden.

Een sympathieke jockey, een pracht paard en beide terechte winnaars.tn_IMG_2773 tn_DSC_0750_000750

( foto’s Stippy en Micheleeuw )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s