Klinkende Kroegen – The Claeys-Connection –

tn_18-IMG_1731The Claeys-Connection, tn_2-IMG_1675 copy op het podium voor ’t Gezelleke, een vertrouwde stek voor heerlijke blues in het kader van Klinkende kroegen. Toch weer een grote opkomst voor vader Chris tn_4-IMG_1688 copy en zoons Sam tn_3-IMG_1684 copy en Michiel, tn_1-IMG_1657 copy… en Bart Denaghel. tn_5-IMG_1696 copy Twee uur blues stroomde weer door de Carmerstraat op woensdag 22 augustus 2018.

” Boom, Boom “.

En dit jaar had Chris nog een verrassing voor ons in petto. Een Canadese zangeres tn_7-IMG_1884 copy op het podium voor het nummer ” Walking the Dog “. Heerlijke stem, Selina Chiarelli, en ook in duet met Chris klonk dit prachtig. tn_8-IMG_1887 copy Twee stemmen oud en ruw, en jong en fris.

Met nog twee bissen, o.a. ” See You later Alligator “, namen ze afscheid. tn_6-IMG_1775 copy Nog één woensdag en editie 2018 van klinkende kroegen zit er weer op.

Tijdens klinkende kroegen is het altijd gezellig vertoeven in één van Brugges oudste stroaten. Geen druppeltje regen, een podium buiten, niet op elkaar geplakt binnen. Een buitenbar aanwezig, en zin in iets anders, ga binnen bestellen. Ook wc’s geen probleem. Wil je zitten er liggen enkele stoelen van stad Brugge op je te wachten. En wil je eens de sfeer van de nummers van o.a. : Jimmy Reed, Willy Deville, Albert Collins, Ray Charles, Al Green, ZZ Top, … of ouderwetse traditionals horen.

The Claeys-Connection, solo of in duet brengt je onmiddellijk in die sfeer van heerlijke blues nummers waarvoor het publiek komt. Tijdens ” Sweet Lovin’ thing ” kon Chris het niet laten, ” … jullie tot tranen toe doen bewegen,… “.

Eindigen deden ze met een nummer van Will Dixon uit 1954, maar bekend geworden door Muddy Waters. ” I Just Want to Make Love to You “.

Na meer dan twee uur was het nutteloos geworden, het roepen om een bis. Chris de mondharmonica in zijn zak, de gitaar op zijn steun en tijd om een ferme pint te pakken om zijn stem weer te smeren voor ergens anders, Sam vandaag rustig op zijn bas tokkelend, met precisie,ook een beetje vocals vandaag, want energie zal hij weer nodig hebben na W-fest voor een volgend groots Red Zebra concert. En Michiel, een echte blues drummer, volledig in de sfeer van die prachtige songs die al jaren klassiekers geworden zijn, zich volledig gevend borg ook zijn stokken op. Bart, de gitaar aan de kant, de bril op en een glas in de hand genoot nog, na dit schitterend optreden. Selina

die op het podium toonde dat ze aardig wat kon zingen  met ” Walking the Dog ” stond de rest van het optreden gezellig mee te zingen en te klappen, jammer ze mocht nog wel nog één nummer meer meegedaan hebben. Hopelijk komen we haar nog eens tegen ergens op een podium in Brugge, deze Canadese van Italiaanse origine.

” One Scotch, one Bourbon, one Beer “, bijna een slogan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s