Central Station 30 jaar – Brugge –

Vrijdag 18 mei 2018, een kleine 500 toeschouwers gaven acte de présence in de Magdalenazaal voor het optreden van Brugges oudste ( ? ) coverband. Opgericht in maart 1988 en sinds 1990 nog steeds in ongewijzigde bezetting, tn_IMG_0514Central Station. Het was wel Marc Strubbe’s allerlaatste optreden, na 29 jaar, speciaal afgezakt uit Frankrijk als special guest vanavond. Kris ‘James’ hanteerdetn_IMG_0683 copy de bas tijdens deze 30 jarige viering.

Geert, Nadia, Patrick en Markey entertainden hun publiek zoals ze al jaren her en der ambiance in de keet brachten. En vanavond hadden ze nog een surprise, Geeraard de Grootetn_IMG_0688 copy op sax tijdens o.a. ‘ Breaking Away ‘. In het verleden diverse malen met hen meegespeeld en hij mocht vanavond tijdens deze viering niet ontbreken, tn_IMG_0693( zijn eerste muziekmaatje was o.a. Marc ten tijde van Breathless toen ze Beatles covertjes speelden ).

Geen 5 uur durende set, geen drie uur durende set, maar toch bijna twee en een half uur werd er geput uit de meer dan honderden nummers die ze in al die jaren hadden gebracht. Ietwat opgepoetst en vanavond hadden ze er ook enkele compilaties ingestopt, om toch maar een hele resem covers op de set list te kunnen plaatsen.

Geert, nog meer entertainer dan vroeger zweepte het publiek op met oorlogsverhalen uit het verleden. Deze compilaties waren er ook een deel van. Vroeger onder zijn voeten krijgend van zijn vrouw, thuis in de vroege uurtjes na een optreden. Met compilaties kan je de tijd ietwat inperken en op tijd thuis zijn.

Uitgebreide verhalen tussenin de nrs. om de groepsleden op een aparte manier voor te stellen. En dit alles in het Brugs, of het Oost Vlaams of waarom niet in het Antwerps. De grote massa was toch sowieso afkomstig uit Brugge. Vrienden, supporters, muziekliefhebbers en niet te vergeten een grote vertegenwoordiging van de Brugse Free Riders, die hen al dikwijls gevraagd hadden op enkele van hun evenementen.

En deze avond was gratis, geen ticketjes afscheuren of een vestiare verzorgen ( cfr. Het personeel van de Stadsschouwburg tn_IMG_0629tijdens vertoningen in deze zaal ), zij waren er maar niet om te werken maar om mee te genieten.

Met ‘ I Love Rock & Roll ‘ werd de avond ingezet. Nederlandstalige rock, disco, pure Vlaamse smartlap om terug te stappen in ‘ Walkin’ on Sunshine ‘. Marc op het podium roepend en

dreunende bastonen tijdens ‘ Ola lala ‘ en ‘ Livin’ in a Living Room ‘. Er werd luidop meegezongen en hier en daar gedanst. Een avondje pure ambiance werd afgesloten met ‘ Rockin’ in the Free World ‘ en ‘ Ik Hou van U ‘, dit met twee bassisten en één sax op het podium.

Geert riep of probeerde toch om het publiek uit de foyer de zaal in te roepen voor het voorprogramma rond 21.00. Ietwat later kwam Lone Wolf

het podium op met zijn mandoline en zijn eigen geschreven songs. ‘ Treason ‘, Cigarettes and Wine ‘, pracht nrs. En een mooie tekst. Ietwat verlegen, of onder de indruk. Maar deze jonge muzikant heeft talent en tevens een mooie stem. Ietwat schaapachtig, beduusd nam hij afscheid na een zeer korte set. “ t’Is oké hoor, ik heb mijn bis al gespeeld “, zei hij tegen Geert en liet het podium over aan Central Station.

2 gedachten over “Central Station 30 jaar – Brugge –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s