Daverend , Ozium + Transcoder – Brugge –

Een afsluiter van formaat gisterenavond 13 april 2018 in zaal Daverlo. Ozium tn_IMG_7441 copy en Transcoder tn_IMG_7908 copy, twee groepen met naam en faam in het Brugse en rondom eindigden de Daverend editie 2017-2018. Voor de liefhebbers, het laatste Unplugged concert op 12 Mei in deze zaal.

Patrick Van Hauwaert terug op Belgische ( Brugse bodem )  kondigdetn_IMG_7210 de beide groepen aan.

Ozium startte hun set met ‘ Too Fast ‘, met momenten was het net alsof we in de Pink Floyd sferen vertoefden, Nick heeft dat stemtimbre. Een rustige opbouw tot een heerlijke Cher cover met apart arrangement ( ‘ Bang Bang ‘ ) eindigend met hun rauwe rock nummers zoals ‘ Monster ‘ en ‘ Call me Names ‘. Het publiek wou meer en dit kregen ze met het heerlijk krachtig nummer ‘ Wait a While ‘. Ozium, drie instrumenten, drie stemmen. Locomotief Nick de Clerck en wagon Stefan Daenekynt reden naast de sporen, … maar met kolentender Chris De Neve werden deze sporen opgeblazen. Ingetogen naar uitbarstend, zowel muzikaal als tekstueel werd het publiek verwent met een schitterend optreden van dit drietal.

Transcoder, eindelijk terug en met nieuw werk. Jantn_IMG_8225 omringd door jong geweld, net Arno met zijn jonge excellente muzikanten, die een nieuw leven in de groep bliezen. Transcoder die reeds tweemaal de AB in Brussel mocht platspelen in het verleden toonde vanavond dat ze gereed zijn voor een derde maal. De ‘ Yellow Tape Sessions ‘ zijn van zeer hoog niveau, en ook oudere nummers uit hun E.P. van 2013 mogen er nog steeds wezen. Openen deden ze met ‘ Fading Flame ‘ het nummer die hen de Brugse contreien deed overschrijden. We missen het geweld van Minco, maar zoon Stan past misschien wel beter in een herboren Transcoder. Heerlijk gitaarspel van Jonathan en Francis en zeker bassist Arnaud niet vergeten. Deze drie kompanen

stonden nog niet zo lang geleden op Humo’s Rock Rally in de preselecties ( cfr. How Tsunami ).

Daverend mag opnieuw terugblikken tn_IMG_8319op een uitstekende editie.

Een gedachte over “Daverend , Ozium + Transcoder – Brugge –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s