SingAlong ‘Wim Opbrouck’ – Brugge –

IMG_3818

 

Donderdag 21 december 2017, een op voorhand verzekerd avondje lekker genieten, geen kopzorgen, geen moeilijke teksten, wat is de boodschap ? Geen, vanavond was het heerlijk genieten en meezingen tijdens deze SingAlong. Een kleine schaduw ging wel over dit optreden. Wim’s goeie vriend, overleden en morgen de uitvaart in de Bourla. De avond werd dan ook opgedragen aan Marc Van Eeghem, ‘ De koning van de flauwe moppen ‘ zoals Wim zei. IMG_3760

Wim aan de vleugel, met begeleiding van bas, drum en trompet, dirigeerde, liet het publiek raden, liet ze meezingen zelfs al had hij een ander nummer in gedachten. En er was een vertrouwenspersoon aanwezig indien er grensoverschrijdende taal of opmerkingen gemaakt werden.

Nummers van Peter Maffay, Willem Vermandere, The Stranglers, Cindy Lauper, Simple Minds,… en De Dolfijntjes. Apart gebracht, met heerlijke arrangementen. En met de meezingfactor alom aanwezig. Steeds origineel uit de hoek komend. Uitgelaten, ingetogen. Gitaarsolo’s waren er niet bij maar werden ongelooflijk door Heiki’s trompet opgevangen en met momenten zelfs op corrida wijze gebracht. Ook nam hij de percussie voor zijn rekening. Luc, zittend op bas en Dick aan de drums.

Geen echte setlist, maar performers die nauwgezet op elke noot inspeelden als Wim uit de bocht ging, van ritme veranderde, nummers combineerde, een scenario bestond er niet en enkel uitstekende muzikanten kunnen dit bijhouden. Wie ooit de Dolfijntjes bezig zag kent dit, maar vanavond was het om met een raar woord te zeggen, deftiger, serieuzer. Geen accordeon of orgeltje maar een blinkende zwarte vleugelpiano voor deze SingAlong.

En Wim demonstreerde vanavond

ook dat hij wel degelijk een zeer goeie zanger is, de timbres en toonaarden verspreidend over de volle Brugse Stadsschouwburg. De interactie met het publiek was de hele show aanwezig ( 90 minuten ?, ik denk dat we twee uur genoten hebben ) en de zangtalenten van de toeschouwers waren prima en Wim bewonderde ze. Een mooiere avond kon hij niet hebben en wij ook.  ( volgt nog uitgebreidere tekst en beelden ).

Een gedachte over “SingAlong ‘Wim Opbrouck’ – Brugge –

  1. Op en top een klasse entertainer. Van alle markten thuis. Als hij dan ook nog eens rasmuzikanten rond hem heeft dan kan dat nooit verkeerd gaan.
    mooie reportage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s