Storms expo – Blankenberge –

IMG_0852Na vijf jaar sluiten vandaag om 17.00 uur ( zondag 12 november 2017 / 10.00 – 17.00 ) onherroepelijk de deuren van deze expo te Blankenberge. Velen hebben dit in al die jaren bezocht.

De expo illustreerde op zeer verstaanbare wijze hoe stormen en natuurrampen ontstaan. Orkanen, overstromingen, windhozen, elektriciteit in de lucht. Dit alles op een zeer educatieve wijze, met behulp van videoscreening, interactieve touchscreens, maquettes, diorama’s en de nodige borden die je een volledig inzicht geven ( gaven ) hoe de natuur in elkaar zit en je ze niet kunt tegenhouden. Enkele interactieve quizzen voor groot en klein werden met veel plezier geraadpleegd. De storm en orkaan simulator heeft divers kapsels vernield, maar met de green screen foto shoot dacht je hierna niet meer aan, want je had een leuk dagje gehad en een aandenken ( mits betaling ) om eens weerman of weervrouw te zijn.

Stormen, overstromingen,…enkel erop voorzien zijn en dan nog. Alles werd door Francis Vandendorpe  en zijn medewerkers opgebouwd. Na enkele jaren van min of meer leegstand trok de Blankenbergse pier weer veel volk. Meer dan 250.000 mensen, zelfs speciale rondleidingen voor scholen en groepen. Ook de organisator had de gevolgen ondervonden van de diverse natuurkrachten ( cfr. Zandsculptuur te Zeebrugge ).

De tentoonstelling was opgebouwd in diverse ruimtes, sommige vroeger nooit toegankelijk voor het gewone publiek. Denk maar aan de filmzaal, 5 meter onder zeeniveau, waar er twee vertoningen getoond werden geprojecteerd over de natuurkrachten.

Deze avontuurlijke ontdekking die je kon voelen en horen is niet meer na vandaag. Dit is de laatste kans om nog eens onder te duiken in het wereldje van de mooie, onvoorspelbare natuur met al zijn krachten.

Enkel de facebook pagina en www.storms.eu zullen nog getuigen van deze expo in een uniek bouwwerk enig aan de kust. Een restant van de Belle Epoque.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s