Razor Reel ‘ Flanders Film Festival ‘-dag 3

 

Zaterdag 28 oktober jammer genoeg geen Bill Watterson om zijn eerste speelfilm ‘ Dave Made a Maze ‘ voor te stellen. Deze acteur van o.m. ‘ Lost Planet 3 ‘ ( stem van Jim Peyton in de videogame ), MV5BMTYxODQwNDczOV5BMl5BanBnXkFtZTgwNTY5MzEwMDE@__V1_ een rolletje in ‘ Jersey Boys ‘ als backup muzikant en diverse rollen in shorts en series.

Het kon een origineel creatief kartonnen doolhof  Q&A worden maar we moeten het missen. Hij had spijtig genoeg afgezegd,… enkel aanwezig in de catalogus en flyers. De jubileum editie verliest zo weer één van de genodigden.IMG_8901 Wel aanwezig was Steve De RooverIMG_8909 om zijn documentaire ‘ Forgotten Scares ‘ in te leiden.

Een soort grasduinen in de Vlaamse Horror geschiedenis vanaf de jaren zeventig en met een nadruk op ‘ The Antwerp Killer ‘ ( 1983 ) van de toen 16 jarige Luc Veldeman. Nadien volgde nog een Q&A, dieper ingaand op de documentaire en met redelijk interactie van vragen uit het publiek.

Na enkele uiteenzettingen werd Eric Feremans  naar het podium geroepen.

Luc Veldeman niet aanwezig, maar wel de politie inspecteur uit ‘ The Antwerp Killer ‘. Acteur, politicus, componist en docent. Hij had de documentaire met momenten ietwat beschaamd ervaren. De muziek gebruikt in ‘ The Antwerp Killer ‘IMG_8900 was niet echt volledig van zijn hand. Luc had iets gestolen uit ‘ Halloween III ‘, compositorisch ietwat gelijkend, maar het was wel van de hand van Horror legende John Carpenter. IMG_8908 Eric, na een controle ( ? ) van de microfoon reageerde plots iets boos : “ Ik ben docent, en vraag me dus ook af wat sommigen hier doen ? “. Dit op het ietwat luide geroezemoes aan de bar en aan enkele tafeltjes. Het was 19.55, toen in de zaal werd afgeroepen om nog een klein momentje geduld te hebben voor de vertoning van ‘ 68 Kill ’, de Q&A was bijna afgerond. Nog even over de reling naar beneden in de foyer gekeken en net op tijd om een unieke quote op te vangen als afsluiter van een interessante Q&A. “ Ik subsidieer geen films met blote tetten “, dit kwam uit de mond van de toenmalige Minister van Cultuur . “ … en hij was beschonken toen hij dit zei,…”. Politiek, één smeerlapperij , maar genoeg erover,…”.

Tom op het podium, en Bob Portal vervoegde hem omIMG_8902 ‘ 68 Kill ‘ in te leiden. Bob vroeg of er iemand in de zaal de serie ‘ Criminal Minds ‘ kende.

De hoofdrol ( Chip ) naast de sterke vrouwenrollen was immers Matthew Gray Gubler ( Spencer Reid ). En nog een geestige opmerking dat AnnaLynne McCord ( Liza ) –“… in real life almost a same character…” -.

Voor de film nog een leuke kortfilm, GPS in de hoofdrol.

Na de prachtige zwart galige komedie met horror ingrediënten doorspekte thriller verzorgde Bob een interessante Q&A. Het filmen in Louisana en New Orleans. Het goorste motel in de streek, ‘ The White Rose Motel ‘ waar enkele opnames gefilmd werden. Vervelende omstandigheden, sweatty Louisana, sweatty trailerparks. Bijna opgegeten te worden van insecten, sets die weggespoeld waren, alligators die de set overliepen. Een kop van een everzwijn dat ergens lag, en de rest van het kadaver, stinkend. Het moest eerst opgeruimd worden. Resten van stropers die je tegenkwam. “ In fact a sweatty film “, he said. Over Trent Haaga had hij niets dan lof, hij kende hem niet maar wil zeker in de toekomst nog samenwerken. Sterke vrouwenrollen, en een kleine minderheid van critici vonden het ietwat sexistisch. Trent veranderde veel in het script ( cfr. Boek Bryan Smith ), om tot een degelijke film te komen, visueel.   De moderator zei nog “ This is almost the ’ Bob Portal festival ‘.

Maar als je meer dan vier films vertoont, is het nu als producer of als verkoper dan valt het wel op. Bob repliceerde hierop met zijn inbreng als producer en salesagent.  En ongelooflijk, maar hij verafschuwt alles met ‘ agent in the title ‘. Euk, wat hij voor de film op het podium had gezegd, AnnaLynne is in het echte leven bijna een kopie van haar karakter in de film.  “ But in real life she is not so psychopatic ! “.  En voor zij die haar kennen van ‘ Trash Fire ‘ een groot verschil van rol, liet Bob ook nog weten. “ It’s an actrice with a lot of attitude, I would say balls, she is a really interesting character, also in real life “. Eindigen met de traditionele vragen, een nieuw project en een droom project. Bob had het over een Mexicaanse film die in postproductie was, één met de regisseur van ‘ Lowlife ‘ die zondag geprogrammeerd staat ( 22.15 ). En ook iets met Trent Haaga en opnieuw met Simon Rumley. “ Hopely we can show you them on a next edition of your festival “ . “ The dream project, something about a comic book ‘ The Last Man ‘ een post- acopolytische Sf aan de hand van Bryan Vaughan en  Pia Guerra.

Steve de Roovere

en ook even later Bob  bleven nog samen op het podium met het Podcast duo,

de horror nerds Def & Bunny, bekend onder de naam ‘ Dogs of Gore ‘. Soms niet echt bestemd voor gevoelige oortjes. Metal freaks met een hart voor horror op hun eigenste wijze. En attributen horen er ook bij. En altijd te vinden voor een nieuwe uitdaging.

 

Meer op www.RRFFF.be en www. facebook.com/RRFFF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s