Waregem Koerse – 2017 –

Een memorabele historische dag.

Meer dan 40.000 toeschouwers zagen hoe ‘Taupin Rochelais’, de triple op zijn naam schreef, dit na de hiërarchie van Red Path ( 7 overwinningen en ook zijn laatste, ongeluk en laten inslapen ) in de 19de eeuw. ‘ Kildagin’ in de jaren ’74 en ’75, ‘Martalin’ , 2012 en 2013. Dit jaar lukte het Thomas Beaurain met zijn 10 jarige. IMG_4730 Taupin altijd al graag van het begin de leiding nemend had een doel, en paard en jockey hebben zich in de boeken geschreven. (… de haag die de zes meter lange Gaverbeek verbergt ). IMG_4669 Het knokken op de Ierse berm. IMG_4673 Een schitterende race. Patrice Quinton van stal ‘Ecurie des Dunes’ had 5 van de acht deelnemers in het veld. Taupin vloog richting IMG_4733 finish met twee lengtes voorsprong, gevolgd door ‘Calisco de Kerser’ en ‘Brise de Kerser’. IMG_4709 Een historische dag, onder een laaiende zon. Een ongelooflijke prestatie. Gevestigde namen, oudjes en nieuw geweld hebben van deze 150ste Grote Steeple een waar spektakel gemaakt. ‘Parron’ met jockey H. Tabet ziet het gejuich en het gemis van een podiumplaats en eindigt vierde. IMG_4758 Thomas en Taupin kunnen vieren, voor de derde keer op rij.

Op de tonen van de ‘ Marseillaise ‘ volgt de prijsuitreiking, Thomas zingt mee. Na het eerste interview,

IMG_4805

de koets in voor de rondrit, terug aan de Gaverbeek, de laarzen al uitdoend.

Geen probleem met de beek, ze is al een oude bekende van hem, deze traditie. Altijd een overrompeling van fotografen en cameramannen voor die ultieme Gaverbeek shot. Victoire IMG_4792… interview,IMG_4876 ze had even voordien geflirt met de beek maar toch liever droog dit interview afnemend. Nog een laatste shot met de IMG_4879 talrijke misses.

Taupin, 73 kg, 10 jaar, maar de triple was er en het zegeteken ook. Een podiumherhaling van 2014, drie gepensioneerde ( Royal Fou, Martelin,…jockeys ). Een nieuwe lichting komt op, maar vandaag was het de dag van de oudjes. En Thomas momenteel ook trainer. Als alles goed gaat met mij en Taupin zit er een kleine kans in dat jullie ons in 2018 terugzien ( tijdens interviewafname ). IMG_4886 De Brugse Romanie Schotte ( Miss België ), feliciteert Thomas met een Hollywood kiss. IMG_4825 Thomas Beaurain heeft dinsdag 29 augustus vele harten gestolen, altijd immer sympathiek en een graag geziene jockey in Waregem. IMG_4778 Dit was het hoogtepunt van de 170ste Waregem Koerse dat onder een heerlijk weertje met een massa aantal toeschouwers iets unieks hebben beleefd. Maar ook met de gedachte dat enkele paarden een zware kwetsuur hebben opgelopen en jammerlijk genoeg één paard geëuthanaseerd. Veiligheid in Waregem boven alles maar ongelukjes zitten soms in een klein hoekje. ( in bewerking )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s