Kookeet 2015 – jubileumeditie –
Zondag 27 september 2015, tijdens de tweede dag van Kookeet werd het record toeschouwers reeds gebroken. Extra personeel moest die zondag ingezet worden om iedereen een vlotte bediening te geven. Uiteindelijk klokten ze af op 140.000 bezoekers. Een gigantisch succes, en dit op de nieuwe locatie. Het plein aan het station, kant St. Michiels bleek een voltreffer. Ruimer en grootser, en meer volk. Het was iets langer aanschuiven voor één van de hapjes of een drankje. Ook het mooie weer deed er ook iets aan. Maar éénmaal bediend kon je je smaakpapillen loslaten op de diverse schoteltjes. Minpunt was echter de aanduiding van de toiletten, velen wisten niet echt waar en her en der hoorde je de vraag waar ze gesitueerd waren. Niet iedereen kijkt in de folder op het plannetje. Dit is genieten van een hapje en een drankje, een samenzijn, een babbel en voor de rest zien we wel waar alles gesitueerd is.
Het kookpaleis, met presentatrice Sabine Goethals, kon rekenen op een grote schare nieuwsgierigen om de chefs bezig te zien, aandachtig alles volgend. Het was tevens het afscheid van Servaas Van Mullem, de patissier uit de Vlamingstraat. En dit deed hij met een’ Brugs Zwaantje’. Als we een prijs zouden moeten geven voor originaliteit, dan ging die zeker naar onze chocolatier Dominique Persoone. Met zijn ‘Kiss from the nightsister’,
een geestige uitvoering en aparte aankleding van zijn stand. En nipt op de voet gevolgd door de VIP tent, een taartconstructie, waar je kon tafelen op zes meter hoogte en bediend werd door je persoonlijke butler. Een mooi panoramisch zicht op het plein en het stationsgebouw.
Grote namen o.a. De Karmeliet, Hof Van Cleve en L.E.S.S. samen op één evenement , een mooi nazomerweertje, heerlijke geuren en een zeer grote opkomst voor het vijfde jaar Kookeet. Drie dagen lang tal van lekkers proeven, warm of koud
Hebben ze daarom zoveel beton gegoten aan de achterkant van het station?
Eten moeten we allemaal dus waarom zou het niet lekker mogen zijn, goed verzorgt en mooi gepresenteerd? In Bourgondisch Vlaanderen is zo’n evenement zeker op zijn plaats en we hebben nu eenmaal goeie koks in overvloed. 🙂