De Koning van de Paprikachips

Woensdag 17 december 2014, stond Pascale Platel in de namiddag op het podium van de Brugse Stadsschouwburg om er haar stuk ( ideaal voor kinderen ) die in 1998 in première ging nog eens te hernemen. “ De koning van de paprikachips “, ietwat aangepast  in die vijftien jaren. Een hilarisch absurde one man ( woman ) show over haar liefde voor Sammy Slets met macho-allures.tn_IMG_8648

Roel Verniers van de Standaard omschreef het als gebald, krachtig en met een gevoel van kitsch die je mond doet openvallen.

Volgens telefoonlijn 099 36 14 88 kan de koning van de paprikachips om het even wie verliefd laten worden op om het even wie. Pascale Platel heeft vlinders in haar buik, ( of zijn het de paprikachips ), we duiken in een absurd jungleavontuur.tn_IMG_8651 P.P. vertelt gezapig, geestig. Nu en dan uitbundig als een jonge bakvis als het over Take That gaat, danst er zelfs op en schreeuwt luid om zich heen. Haar gorilla naast haar speelt een grote rol als een soort aangever. Nu eens zittend, dan rechtstaand of rondspringend sleept ze ons naar het hart van de jungle mee naar de koning. ( cfr : Heart of Darkness, maar op een sprookjesachtige wijze, geschikt voor kinderen ).tn_IMG_8652 Geestig is het verhaal met de flippo’s,  het eten in de Mc Donalds,…  De prachtige eigen Vlaamse versie van het lied “ Ben “. De naam van haar gorilla. Haar grote liefde blijkt na enige tijd niet Sammy te zijn maar Ben. Hoe dichter ze bij de koning komen hoe duidelijker dit wordt.tn_IMG_8699 - kopietn_IMG_8698 - kopietn_IMG_8697 - kopietn_IMG_8704 - kopie Ze amuseren zich samen, zingen en dansen samen. Ze heeft haar geliefde gevonden.tn_IMG_8672tn_IMG_8655 - kopietn_IMG_8665

De jongste aanwezigen in de zaal bekijken alles aandachtig, stil, met grote ogen en open mond. Geen reactie, als er reactie vanuit het jonge publiek zou moeten komen, bleef het verbazend stil. Zo in het verhaal dat  Pascale het bijna uit hen moet sleuren , zo onder detn_IMG_8653 - kopie indruk zijn ze van wat op het podium gebeurd. Pascale weet als geen ander hoe dit over te brengen en zelfs de ouderen onder ons hebben ervan genoten.

tn_IMG_8693 - kopietn_IMG_8686tn_IMG_8679tn_IMG_8688 - kopietn_IMG_8705 - kopietn_IMG_8694

3 gedachten over “De Koning van de Paprikachips

  1. Akkoord , dit was meer een vertoning voor een pril publiek. Toch niet mis en dit was de eerste maal dat ik Pascale live bezig zag, en zodoende ook mijn eerste beelden van haar. Volgende maal zal het een vertoning zijn voor volwassenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s