Nieuw 10

tn_IMG_2974

Terug naar gisteren : amper 19.30 en de put zat al volgeladen !
De nieuwe show van Les Truttes en Milk Inc., twee kleppers met elk hun fans.
Halverwege het optreden van Les Truttes stapelden er zich een probleempje op, toiletten staan op straat en éénmaal uit de put mocht je niet meer binnen, veiligheidsvoorzieningen door de grote drukte. Stewards en politie hadden zodoende hun handen vol en dit steeds met een vriendelijke smile. Je moet het maar kunnen. Andere medewerkers van het festival staken hierbij her en der een handje toe.
 
Niet zomaar de zoveelste coverband, Les Truttes, liet al in hun kaarten kijken voor ze het podium opkwamen, blauw kleurde de opstelling. Eén na één stormden ze het podium op, gekleed in blauw kostuum, de zanger zwaaiend met een blauwe vlag. Hun mix van nieuwe bekende nummers ( covers ) dreunden en spetterden door de boxen. “Summer of 69”, “Dallas”, “Sweet Dreams”, … vreemde combinaties die enkel de Truttes op hun eigenste manier brengen. Deze en vele andere werden op het publiek afgevuurd met de nodige mimieken en show. Bepaald moment riep Mister S.L.Y. :” I can play anything, guitar, keyboard, drums, yeah even drums. You don’t believe me ?”. Hij posteerde zich achter de drum maar veel drummen hoefde hij niet te doen op het nummer “I Can’t Live Without You”.  Wild enthousiast, het publiek genoot ervan en liet dit ook merken.
Overschakeling van het ene naar het andere nummer was nu ook weer voortreffelijk. Ergens in het nummer “Paradise by the Dashboardlight” gestart en verder doen met “I Will Always Love You” de sfeer van het verhaal houdend en eindigen met … don’t forget who we are … “We are The World”.
Het einde kwam in zicht. Het welgekende we want more … het bleef duren en er was ook geen beweging merkbaar, Milk Inc. stond nog op het programma. Het publiek kwam in beweging om zich te verplaatsen toen plots, ” Hey girl, hey boy, jump … put your hands in the air … left, right, left, left … “I Gotta Cry” … De put veranderde in een disco, op de beats van de blauwe band. Decibels vermoedelijk hoger dan toegelaten, een bijna hysterische massa op de dansvloer. Handjes, armen in de lucht zwaaiend meezingend, Regi was gewaarschuwd, … of hij mag Les Truttes zeer dankbaar zijn om het publiek zo op te warmen. ” Everybody in the House, Jump”, ” Whopa Gangbang Style”, “Hey Sexy Lady” … De ” Letter Be Light ” show was afgelopen, toch niet, er kwam nog een soort priesterachtige act … “Kneel down, …the house … MUZIEK … stilte,… SYNTH … stilte.” “What do you want”. ” More, sure, really sure, really really sure”. Muzikaal werd afgesloten op de tonen van “Narcotic” van Liquido en het zouden de Truttes niet zijn “We Are The Champions”. Elkaar omhelzend, het publiek dankend verlieten ze het podium, zijn we bekeerd ? Ja.
Les Truttes : Mister S.L.Y.(zang), Mister Phil The Face (gitaar, backings), Miss Kitty K (zang), Mister Animal G. (drum), PH Morris (bas) en Wkeys (keyboard).
Na het optreden stond er al ergens te lezen : ” Knokke-Heist, you were one damn great. sexy and exciting audience tonight! Thanks for the lovely evening! Yours truly”. LT
En natuurlijk speelden ze, zoals bijna iedereen, in Knokke, lap we lagen er weer aan.
 
Laat voor Kneistnormen, 22.05 deed Milk Inc. zijn opwachting, een getier en geschreeuw verwelkomde hen.
Regi, Linda Mertens en vergezeld van drummer Michael Schack en toetsenist Peter Schreurs. Tevens nog een keyboardspeler en een backingzangeres.
Heist zou een mini sportpaleisconcert meemaken. Vooraan op het podium vuurwerkinstallaties.
“Walk on Water”, “Storm”, “Forever”, “La Vache”, … geen idee tot hoe laat het feestje in de put heeft geduurd maar het zal zeker anderhalf uur ambiance geweest zijn.
Regi kan dan ook als geen ander zijn publiek opzwepen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s